Lekker lezenAantal resultaten: 23

per pagina

 1. Anwb Wandelgids Drenthe

  Anwb Wandelgids Drenthe

  Drenthe is het ontdekken waard! Dit ruige stukje Nederland dat een van vroegste tekenen van menselijke bewoning in ons land herbergt, heeft een onverwachte, natuurlijk, culturele en landschappelijke diversiteit.
  Meer informatie
 2. Grote Historische Topografische Atlas / Drenthe

  Grote Historische Topografische Atlas / Drenthe

  Grote Historische Atlas Drenthe. Voor natuurliefhebbers en wandelaars, heemkundig geïnteresseerden en historici, vormen oude, gedetailleerde landkaarten een ongeëvenaarde bron van informatie.
  Meer informatie
 3. Mysteries in Drenthe (digitaal boek)

  Mysteries in Drenthe (digitaal boek)

  Het raadsel van de witte wieven. Men neemt ze al waar sinds de tijd dat de Germaanse West-Friezen hier leefden, waar priesteressen altijd in het wit gekleed gingen: de witte wieven. Na hun dood bleef men deze juffers eer betuigen bij hun graven, waar hun gedaanten tot de dag van vandaag nog gezien werden...
  Meer informatie
 4. Rondje Drenthe

  Rondje Drenthe

  Drenthe staat bekend om de jaarlijkse Fietsvierdaagse, maar het is ook de moeite waard om zelf op pad te gaan. De beschreven routes voeren u door de mooiste Drentse natuurgebieden, dwars door bossen en over de heide, langs riviertjes en historische dorpjes.
  Meer informatie
 5. Boek Alle middeleeuwse kerken in Groningen en Drenthe

  Alle Middeleeuwse Kerken In Groningen En Drenthe

  De mooiste en gaafste vroeg-middeleeuwse kerken van Europa staan onder andere in het vlakke land van Groningen en het noorden van Drenthe. Ze behoren tot de vroegste getuigenissen van de christelijke cultuur in het Noorden.
  Meer informatie
 6. Bewogen ruimte

  Bewogen ruimte

  De ruimtelijke ordening van Drenthe in perspectief geplaatst Vanaf de Tweede Wereldoorlog is Drenthe ingrijpend veranderend.
  Meer informatie
 7. De Canon van Drenthe

  De Canon Van Drenthe

  De Canon van Drenthe beschrijft in vijftig vensters chronologisch de rijke geschiedenis van deze provincie. Met dit unieke project wordt vastgelegd wat de belangrijkste onderwerpen uit de Drentse historie zijn. Provinciaal historicus Michiel Gerding heeft daartoe een redactie met de meest ervaren historici gevormd.
  Meer informatie
 8. De stille wegen van Drenthe

  De Stille Wegen Van Drenthe

  Rudolf is amateurhistoricus met een passie voor Drenthe. Tijdens zijn tochten langs de stille wegen van zijn provincie wordt hij voortdurend geïnspireerd om na te denken over het verleden.
  Meer informatie
 9. Door Drentse venen

  Door Drentse Venen

  Jochem is 14 jaar als hij met zijn familie vanuit Valthermond naar de nog te ontginnen veengebieden in Zuidoost-Drenthe trekt. Zijn vader wordt daar veenbaas en ze krijgen een woning in de jonge nederzetting Emmer-Compascuum. Jochem en zijn jongere broer Simon mogen voor het eerst meehelpen bij het turfsteken. En dat is toch zwaarder en ingewikkelder dan zij dachten.
  Meer informatie
 10. Drenthe gids voor cultuur en landschap

  Drenthe gids voor cultuur en landschap

  Grote delen van het Drentse landschap behoren tot de oudste en meest karakteristieke cultuurlandschappen van West-Europa. Door de eeuwenlange wisselwerking tussen boer en bodem, tussen mens en natuur ontstond in Drente een landschap dat zowel in cultureel als in ecologische opzicht als zweer waardevol kan worden betiteld.
  Meer informatie
 11. Drenthe, een fotografische impressie

  Drenthe, een Fotografische Impressie

  Drenthe trakteert de bezoeker royaal op ruige heidevelden, watertjes en uitgestrekte bossen, landschappen die Vincent van Gogh in 1883 al aanschouwde en in vervoering beschreef.
  Meer informatie
 12. Drenthepad

  Drenthepad / druk Heruitgave

  Wandelen door poetisch Drenthe.
  Meer informatie
 13. Digitale fietsroutes, Drenthe, Groningen, Friesland

  DVD - Digitale fietsrouteplanner / Groningen, Friesland, Drenthe

  Laat je leiden door de betrouwbare kaarten van de Topografische Dienst Kadaster in samenwerking met On Track, met nauwkeurige weergave van de verschillende types wegen, bossen, weilanden, waterlopen, dijken en nog veel meer. Een must voor elke fietsliefhebber!
  Meer informatie
 14. Emmenaren op drift

  Emmenaren Op Drift

  Tragiek En Achtergrond Van De Massale Migratie Uit Zuidoost-Drenthe (1924-1936).
  Meer informatie
 15. Encyclopedie van Drenthe

  Encyclopedie Van Drenthe - Set

  In de Encyclopedie van Drenthe worden in meer dan duizend pagina’s alle facetten van het maatschappelijk leven in Drenthe in verleden en heden beschreven. Archeologie, bodemkunde, natuur, geschiedenis, economie, kunst, landbouw, sport, politiek, onderwijs, zorg: deze thema’s komen allemaal aan bod.
  Meer informatie
 16. Mijn Drenthe

  Mijn Drenthe (ebook)

  Drenthe werd lange tijd als een onherbergzaam gebied beschouwd, een uithoek vol mysterieuze keienbouwsels die op de eindeloze heide de tand des tijds doorstonden. Op de schrale bodem leefde een slag mensen dat behoudend en wantrouwig van aard zou zijn.
  Meer informatie
 17. Monumenten in Drenthe

  Monumenten in Nederland / 7 Drenthe

  Het zevende deel van de succesvolle serie Monumenten in Nederland is gewijd aan de provincie Drenthe, het land van zand en veen, esdorpen en veenkolonieën.
  Meer informatie
 18. Heidelandschappen Van Drenthe

  Paarse Pracht, Heidelandschappen Van Drenthe

  Paarse pracht – Heidelandschappen van Drenthe is het prachtige uitgevoerde en rijk geïllustreerde boek met daarin alle facetten van de Drentse heidelandschappen. Een must voor iedereen die van erfgoed houdt.
  Meer informatie
 19. Van Jeruzalem Tot Ezelakker

  Van Jeruzalem Tot Ezelakker

  Veldnamen waren de straatnamen van het platteland. Welke akker, elk stukje groenland of opvallende plekjes had een eigen betekenisvolle naam. Zonder kaart of navigatiesysteem vonden dorpsbewoners feilloos de weg naar het Torenveen, de Meulenakkers of het Stoefgat.
  Meer informatie
 20. Voor God en mijn Koning

  Voor God En Mijn Koning

  Het Verslag Van Kolonel Francisco Verdugo Over Zijn Jaren Als Legerleider En Gouverneur Namens Filips II In Stad En Lande Van Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel En Lingen (1581-1595).
  Meer informatie
 21. Windows of your eyes

  Window of your eyes

  Kunst in de openbare ruimte CBK Drenthe 2001-2012. De afgelopen tien jaar zijn op tal van plaatsen in Drenthe prachtige beelden verrezen. Ze zijn nu grotendeels te vinden in deze fraai verzorgde uitgave in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Drenthe.
  Meer informatie
 22. Winter in Groningen en Drenthe

  Winter In Groningen en Drenthe

  Al tien jaar lang hunkeren we naar een écht koude winter. De laatste was in 1997. Dit boek bijvoorbeeld, met de mooiste en leukste winterfoto's van het afgelopen decennium, gemaakt door fotografen van Dagblad van het Noorden.
  Meer informatie
 23. Zeuvendaagse

  Zeuvendaagse

  Wandelen met schrijvers door Drenthe. Ton Peters & Jan Veenstra (red.):Zeuvendaagse - wandelen met schrijvers door Drenthe.
  Meer informatie

Aantal resultaten: 23

per pagina

webdesign en webdevelopment: Webwark